Activităţi

Concurs: Mnemonice Farmacologice

Concurs: Mnemonice Farmacologice

Mulţi stimaţi colegi şi prieteni. Vă invit să participați la un nou concurs de la Clubul Studenților Medici Moldova, cu genericul: ”Mnemonice Farmacologice”.

Una dintre cele mai utile metode de memorare pentru studenții medici este "Memorizarea mnemonică", adică, memorizarea prin formarea asociațiilor. Există un număr mare de mnemonice în engleză sau rusă pe net, însă, în română mai puțin. Astfel ne-am pus scop să adunăm o colecție de mnemonice în română, și începem cu categoria Farmacologie. Pentru a vă stimula participarea în acest scop nobil, vom da premii simbolice celor mai activi participanți.

Date generale:

1. Data desfăşurării concursului: din 9 Decembrie - până la 22 Decembrie ora 22:01.
2. Premiu: câte un "Ghid de Farmacologie" (în total 5 la număr).

Promo la Ghid:

Ghidul conţine: noţiuni generale despre farmacocinetică și farmacodinamică, toate grupele de preparate: clasificare, mecanisme de acţiune, indicaţii şi doze. Este foarte util și comod.

Regulamentul:

1. În concurs pot participa studenţii ÎP USMF "N. Testemiţanu", domiciliați în Chișinău. Membrii MedClubului, absolvenții altor universități de medicină, care nu locuiesc în Chișinău, pot participa la concurs numai cu condiția că ridică singuri premiul, dacă devin câștigători.

2. Pentru înregistrare în concurs, expediați pe facebook, prin mesaj personal, textul mnemonicei. Adresele de facebook: fb.com/MedClub.org.md sau fb.com/medclub1

3. Cerințele către mnemonice:

a. să fie în română!
b. să fie legate de farmacologie.
c. ceea ce stipulați în mnemonice trebuie să corespundă realității; toate mnemonicele vor fi examinate minuțios, iar dacă nu vor trece moderarea, veți fi anunțați prin mesaj.
d. dacă nu sunteți familiarizați cu noțiunea de mnemonice, analizați câteva exemple aici și aici.
e. nu-i obligatoriu ca mnemonicele să reprezinte fraze sau combinații de litere; în concurs vor fi înregistrate și mnemonicele sub formă de nuvelă ca în exemplu: aici.

4. Cum vor fi aleși câștigătorii:

a. premiile se vor acorda primilor 4 autori, care vor acumula maximum de vizualizări pentru toate mnemonicele acestora (numărul vizualizărilor se sumează), plus un premiu pentru cea mai populară mnemonică.
b. numărul mnemonicelor este nelimitat: mai multe mnemonice, mai multe vizualizări, mai mari șanse de a câștiga premiul.
c. în cazul în care autorul cu cele mai multe vizualizări este în același timp autorul celei mai populare mnemonice, acesta primește 2 premii.
d. în cazul în care refuzați să continuați participarea în concurs, nu aveți dreptul să cedați numărul de vizualizări acumulate altor concurenți.
e. numărul de like-uri nu se vor lua în considerație, însă, mai multe like-uri atrag atenția mai multor vizitatori, de aceea străduiți-vă ca mnemonicele să fie interesante și memorabile.

5. Mnemonicele vor fi postate pe site zilnic, după 19:00, și vor fi distribuite pe rețelele de socializare ale MedClubului de 3 ori.

6. Cu cât mai devreme întrați în concurs, cu atât mai multe vizualizări veți acumula, și respectiv veți avea mai mari șanse la câștig.

7. Câștigătorii vor fi anunțați pe 23 Decembrie 2013.

Sper să fie interesant, vesel și să aducă folos vizitatorilor MedClub.org.MD!

NB! Ghiduri de Farmacologie nu vând, și sunt puține șanse să le găsiți undeva.

Surse de mnemonice: Link 1 | Link 2

Comentarii:

blog comments powered by Disqus