Facebook Syndrome

Sindromul Facebookomaniei cronice (SFCr) este o combinație de semne și simptome care alcătuiesc un tablou patologic caracteristic depistat la persoanele dependente de rețeaua de socializare Facebook.

1. Likeomanie – pasiunea exagerată de a pune “Like” la orice postare sau poză întâlnită pe net.

2. Likeofobie – frica irațională de o pune “Like” la orice postare sau poză întâlnită pe net.

3. Cechinită – un proces patologic caracterizat prin “Check in-uri” cel puțin 10 pe zi, minimum 6 zile consecutiv, anunțând toți prietenii unde ești și cum te distrezi.

4. Tăguială – activitate abuzivă de a “Tăgui” toată lista de prieteni în postările cu felicitări sau imagini. Stare deosebit de contagioasă de Anul Nou sau Crăciun, 8 Martie și de Paște.

5. Sindromul request – tendința de a expedia aleatoriu cereri de prietenie persoanelor necunoscute, fără vreun motiv. Acest sindrom se manifestă inclusiv la persoanele care expediază non-stop invitații pentru jocuri de’alde FarmVille, PetVille sau orice altă aplicație RahatVille.

6. Comentografie – (simptom obiectiv) necesitatea excesivă de a lăsa comentarii non-sens, în mod scris, la orice postare sau poză întâlnită pe net. Cel mai frecvent se manifestă prin inundaţia intenţionată şi abuzivă cu smile-uri de același tip. Norma: 1 sau 2 smile-uri.

7. Comentolalie – (simptom subiectiv) necesitatea excesivă de a comenta orice postare sau poză întâlnită pe net, în formă verbală, fără manifestări obiective.

8. Repostism – proces anormal de furt intenționat a postării sau imaginii de pe diferite pagini, fără indicarea sursei. Procesul normal: repost/ share.

9. Postoliză – tendința de a șterge postările, imaginile sau comentariile care au primit puține Like-uri sau care nu au fost deloc apreciate.

10. Sindromul statusului trist – tendința de a publica pe pagina principală mesaje triste și melancolice, de ex. dragoste nu există, îmi urăsc viața și așa mai departe.

11. Facebookofilie – stare, când nu poți sta calm mai mult de 24 de ore fără să accesezi facebookul.

Tulburările menționate pot fi controlate. Pentru aceasta faceți exact opusul simptomelor de mai sus, dar preventiv nu uitați să puneți Like și să distribuiți articolul. 🙂

 

Sursa: MedClub.org.MD

© La copierea si publicarea textului integral pe alte pagini web, link catre sursa obligatoriu.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *