Alegerea partenerului în dependență de sex

Ce influențează alegerea partenerului de viață? De ce bărbatul care a fost fustangiu și nestatornic toată tinerețea, în final se hotărăște să-și petreacă restul zilelor alături de una singură? De ce femeia de mică îşi aşteaptă marea iubire, visează la un Făt-Frumos și nu se căsătorește cu Zmeul?

În acest articol voi încerca să răspund științific la aceste întrebări și voi vorbi pe scurt despre bărbați, femei, fiziologie umană, un pic de biologie și cam tot atâta psihologie.

Pentru a înțelege mai explicit diferențele în alegerea partenerului de către bărbat sau femeie, trebuie să invocăm teoria evoluționistă.

Așadar, vorbim despre reproducere și selecție naturală. Conform fiziologiei umane, bărbații pot lăsa gravide un număr mare de femei, pe când femeile, dimpotrivă, pot suporta un număr limitat de sarcini.

În aceste condiții, pentru ca urmașii să aibă mai mari șanse la supraviețuire în procesul selecției naturale, bărbații încearcă să combine ADN-ul său cu materialul genetic a cât se poate mai multe femei, adică o iau cu cantitatea, din mulțimea de urmași, cel puțin unul va avea cele mai bune calități pentru supraviețuire. În mod corespunzător, femeia alege masculul, fiind ghidată de calitățile acestuia – adică dacă poate crește un singur copil, el trebuie să fie urmașul bărbatului cu cele mai bune calități.

Așadar, femeile, pentru că nu au drept la eroare, sunt nevoite să aleagă cel mai bun partener, dintre toate opțiunile disponibile. Bărbații, însă, sunt de acord cu prima opțiune potrivită, fiind dominați inconștient de ideea însărcinării unui cât mai mare număr de femele.

Respectiv, abordarea criteriilor în alegerea partenerilor sunt diferite. Subconștientul femeilor funcționează ca un sistem analitic complex, care în urma analizei tuturor criteriilor, dă un index final – o anumită valoare, care este atribuită bărbatului evaluat. Și din numărul total de bărbați disponibili, femeia alege 1 bărbat cu cel mai mare index, în opinia sa.

Subconștientul bărbatului abordează problema după un principiu total diferit, care poate fi comparat cu algoritmul unui program. Criteriile după care o femeie este analizată, au o anumită valoare “prag”. Dacă această femeie trece pragul primului criteriu, atunci ea urmează să fie evaluată după al doilea criteriu, apoi al treilea și așa mai departe, până când nu ajunge la rezultatul final victorios. Mai mult decât atât, fiecare criteriu are o anumită soluție pentru femeia evaluată. Astfel, dacă analiza se oprește la un oarecare criteriu, și nu ajunge până la finalul victorios, atunci, pentru femeia dată, este valabilă o specifică abordare (de ex. doar prietenie, sex sau chiar nimic), în conformitate cu principiile bărbatului.

Reprezentarea grafică a algoritmului alegerii partenerului:

Reprezentarea grafică a algoritmului alegerii partenerului:

Așadar, ne-am familiarizat cu algoritmul alegerii partenerului, rămâne doar să analizăm criteriile cele mai frecvent abordate de un sex sau celălalt. Despre acestea vom vorbi în articolele următoare, fiți pe fază.

Pînă ce un cântecel:

M-aș bucura să citesc comentariile D-voastră referitor la cele menționate.

Articole la temă:

1. Criteriile după care bărbatul alege partenara

 

Autor: Dr.BOOM

Sursa: MedClub.org.MD

© La copierea si publicarea textului integral pe alte pagini web, link catre sursă obligatoriu.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *